Casting Corner


De naam Casting Corner is ontstaan bij de komst van de werphengel. Voor die tijd was het logo dat werd gebruikt op de hengels


In die tijd, vanaf 1908 tot 1948 werden er alleen bamboe vaste hengels gebouwd. Op verzoek werd voor sommige klanten de hengel uitgevoerd met koperen geleideoogjes en een reelplaatje voor een reel, als de hengel gebruikt moest worden voor het vissen op snoek of karper.

In 1948 veranderde de naam van onze eigenbouw hengels, door de komst van de werphengel. De klanten moesten toen nog ook geleerd worden hoe je met zo'n hengel moest omgaan, net als nu bij de vliegvisserij ook nog wel het geval is.


De ligging van de zaak aan de Prins Hendrikkade, precies op een hoek (Corner) tegenover het Westerlijke toegang vanaf het IJ, waar iedere klant naartoe ging om te leren werpen (Casting) de naam was geboren. In eerste instantie werd de naam van de winkel (K Snel) omgedoopt in Casting Corner, maar ook de hengels kregen gelijktijdig deze naam toegevoegd.  

Voor de winkel staan Jos Peeters met zijn vrouw   omstreeks 1950


Voor 2012 hebben we de bekende hengelbouwer Jerry ter Wengel in dienst en zijn we weer begonnen met het bouwen van de allermooiste hengels. De nieuwe Casting Corner hengels worden speciaal gebouwd, helemaal naar de wensen van de klant. Sommige onder u willen de hengels nog afgebouwd met het oude Casting Corner logo:


Sommige onder u willen de hengels nog afgebouwd met het oude Casting Corner logo:

Maar we bouwen de hengels ook met een nieuw logo, wat iets meer meer modern is:


We bouwen ze geheel naar uw wensen, vanaf de blank tot de kleinste details zoals uw naam op de hengel:De Casting Corner serie zijn aangepast en hebben een geweldige uitstraling, toch weigeren wij mee te doen met de vele kunststof materialen die tegenwoordig in de hengelbouw gebruikt worden. Een handvat is van kurk en dan ook nog van de allerbeste kwaliteit die bestaat. We gebruiken hengelogen van het moderne REC titanium, of van Fuji, maar geen Chineese namaak. De hengelogen worden geplaatst op de juiste plek, om zoveel mogelijk van de kracht uit de blank te benutten. Het maakt de hengels duur, maar tenopzichte wat wij hiervoor leveren durven wij gerust te zeggen dat ze goedkoop zijn.
Met bovenstaande foto's krijgt u misschien een idee over de handgebouwde
Casting Corner hengels
die we afbouwen op iedere door u gewenste blank, of dit nu een Sage, Orvis, Winston, of van welk merk ook is
Dus voor superieur afgebouwde hengels kom je uiteindelijk toch bij de 
Casting Corner hengels