Cortland Competition Hover

Op voorraad
Nog %1 beschikbaar
SKU
Cortland Competition Hover
Quick Overview

WATER: Freshwater
LINE: Hover
TAPER: Weight Forward
LENGTH: 110ft
CORE: Braided Nylon Multifilament 

• Hover Density
• Stealth Presentations
• Distance Shooting

Vanaf: € 89,95

Secured and trusted checkout with

Cortland’s new Hover line is designed to sit right under the surface film and stay there. The neutral density line is built on a long level tapered head to ensure a consistent presentation.

SPECIES: TROUT / PIKE / PERCH

Meer informatie
Uitleg

Uitleg

Een vliegenlijn wordt aangegen met bijv. WF5F Hiier staat WF voor de vorm van de lijn. De 5 is het gewicht en de F voor drijvend. 

DT: Dubbel Taps, hier blijft de lijn na de punt dik, over de hele lijn tot aan de volgende punt. Met een DT lijn kan je een vliegenlijn over een grote lengte bijven werpen en in de lucht houden en daardoor een vlieg op een afstand van wel 15 meter of meer, mooi presenteren.

WF:Weight Forward, Torpedo, Een standaard WF lijn na de punt dik tot ongeveer 9,5 meter. Daarna wordt hij over de hele lengte weer dun. Met een WF lijn werp je ongeveer 10 meter om hem daarna uit je hengel te laten schieten. Het dikke gedeelte noemen we het werkende gedeelte. De lijn over een grotere afstand goed in de lucht houden is zonder hulp (aan de lijn trekken met je hand) vrij moeilijk. Er bestaan WF lijnen waar het werkende gedeelte langer is, dit wordt door de fabrikant altijd aangegeven.

ST:Shooting Taper Eigenlijk alleen het werkende deel van een torpedolijn om daarachter een veel dunnere, de zogenaamde shooting line aan te monteren.

Achter het gewicht van de lijn staat het drijfvermogen

F: Floating drijvend

S: Sinking, zinkt. Daarachter staat vaak: Fast Sinking - Extra Fast Sinking of: S3:  Zinkt 3” per seconde - S7: Zinkt 7” per seconde.

F/S: Floating/Sinking, alleen het voorste deel zinkt. Bij een standaard FS is dit de eerste 3 meter, maar dat kan ook zijn een Sink/Belly, 6 meter zinkt of een Sink/Head hierbij zinkt 9 meter

I: Intermediate zinkt langzaam. Maar ook deze lijnen kunnen met een zinksnelheid worden aangegeven

0
Rating:
0% of 100
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Cortland Competition Hover